Een “Alles in 1 pakket”, wat is dat precies?

Een alles in 1 pakket, wat is dat precies? Wat heeft u nodig om een Alles in 1 pakket thuis te ontvangen? En waar kunt op letten bij het vergelijken van een Alles in 1 pakket? In dit artikel leggen we dat allemaal aan u uit.

Alles in 1 pakket

De naam zegt het al, u ontvangt alle diensten in één. Oftewel: internet, digitale televisie en bellen worden door dezelfde leverancier geleverd, in één pakket. Alle providers die u vindt op Providervergelijken.nl bieden een Alles in 1 pakket aan. Sommige providers kiezen ervoor om hun Alles in 1 pakket anders te noemen, bijvoorbeeld: 3-in-1 of Triple Play. Een enkele keer zult u ook 4-in-1 pakketten langs zien komen. Dit zijn pakketten waarin ook mobiele telefonie wordt aangeboden.

Wat maakt het nu interessant om te kiezen voor een Alles in 1 pakket? Allereerst de korting die u van de provider zult ontvangen wanneer u meerdere diensten combineert. Dit wordt ook wel ‘combivoordeel’ genoemd. Daarnaast is het ook een stuk overzichtelijker om elke maand maar één factuur te ontvangen en maar één aanspreekpunt te hebben wanneer u problemen ervaart met één van de diensten.

Thuis ontvangen

Om een Alles in 1 pakket thuis te kunnen ontvangen heeft alleen maar een televisie en een vaste telefoon nodig. De provider zal voor de rest zorgen. Zo ontvangt u van hen een internetmodem en een TV ontvanger. Let er op dat u deze in de meeste gevallen in bruikleen krijgt. Verloopt uw contract, dan levert u deze weer bij de provider in.

Drie typen internet

Wanneer u kiest voor een Alles in 1 pakket is het ook belangrijk om na te gaan welk type internet u wilt ontvangen. U kiest uw type internet zelf, maar u bent hierbij wel afhankelijk van welke typen internet er op uw adres te ontvangen zijn. Zo ligt er bijvoorbeeld nog niet door heel Nederland een glasvezelkabel en zal dus niet elk adres voor glasvezelinternet kunnen kiezen.

Er zijn drie typen internet, wij geven hieronder een beknopte uitleg. Wilt u nu meer weten en uzelf beter inlezen? Dan kan dat in ons artikel: Type internet: glasvezel, kabel of (A)DSL.
1. (A)DSL: Het (A)DSL internet wordt geleverd via het kopernetwerk. Net zoals dit bij de vaste telefoon gebeurd. De snelheid van dit internet neemt af naarmate de afstand tot de hoofdcentrale groter wordt.
2. Kabel: Het kabelinternet wordt u geleverd via hetzelfde netwerk als de kabeltelevisie, via een coax kabel. Dit kabelinternet zal over grotere afstanden niet zijn snelheid verliezen zoals dat bij het (A)DSL internet wel het geval is. Het kan snelheden tot 300 Mbit/s behalen.

  1. Glasvezel: Het nieuwste en snelste internet wordt aangeboden via het glasvezelnetwerk. Dit bereikt snelheden tot wel 500 Mbit/s. Behoort u tot de 45% van de Nederlandse huishoudens die het glasvezelinternet al kunnen ontvangen?

Heeft u besloten voor een Alles in 1 pakket te gaan, dan raden wij u aan om de pakketten van de verschillende providers met elkaar te vergelijken. We werken de voor ons belangrijkste criteria voor uit:

  1. De internetsnelheid: Welke internetsnelheid u nodig zult hebben, is afhankelijk van de hoeveelheid personen die in hetzelfde huis wonen en tegelijk gebruik zullen maken van het internet. Bent u benieuwd hoe hoog de internetsnelheid bij u thuis moet zijn, om hier op een prettige manier gebruik van te maken? Vind uw antwoord in ons artikel: Welke internetsnelheid heeft u nodig? Terwijl u de pakketten met elkaar vergelijkt zult u zien dat de prijs van het abonnement op zal lopen naarmate u voor een hogere internetsnelheid zult kiezen.
  1. Het aantal TV-zenders: Hoeveel TV-zenders wilt u straks kunnen ontvangen? De providers bieden allerlei verschillende TV abonnementen aan, waarbij het TV-zender aanbod ook flink varieert. Het is goed om jezelf hiervan bewust te zijn wanneer u de pakketten op prijs geselecteerd onder elkaar ziet staan.  
  2. De abonnementsprijs: Hoeveel wilt u per maand kwijt zijn aan uw Alles in 1 pakket? De pakketten kunnen zo uitgebreid mogelijk als u maar wilt, maar daar zit ook een prijskaartje aan. U betaalt voor elke extra optie die u aan uw pakket toevoegt. Wees uzelf hier bewust van. Wanneer u alleen betaald voor datgene wat u ook daadwerkelijk gebruikt, geeft dat toch een prettig gevoel.