Internetsnelheid berekenen

De maximaal te behalen internet snelheid verschilt van plaats tot plaats. Door gebruik te maken van de Speedtest.net, ontdekt u wat de maximaal te behalen internet snelheid is op uw adres. Doet u vervolgens ook de Providercheck, dan ziet u welke providers op uw adres het snelste internet kunnen leveren.

De Mbit download snelheid die per pakket weergegeven wordt in onze Providercheck, is het maximaal haalbare in Nederland. In werkelijkheid hangt de snelheid af van een aantal factoren: de bekabeling, de afstand tot de centrale en het tijdstip van internet gebruiken.

Speedtest juist uitvoeren

Om een eerlijk beeld en een goed resultaat te ontvangen is het belangrijk de speedtest juist uit te voeren. We geven u een aantal aanwijzingen. Wanneer u deze opvolgt, kunt u er vanuit gaan dat u de speedtest juist uitvoert.

  1. Zorg ervoor dat u (of eventuele andere bewoners) niets download op uw PC of laptop, terwijl u de test uitvoert.
  2. Zet alle streaming internet programma’s tijdelijk uit. Dit zijn bijvoorbeeld internet radio, of een nieuwspagina.
  3. Zorg ervoor dat alle andere apparaten (computers, tablets en telefoons) die gebruik maken van het internet in het netwerk uitgeschakeld zijn.
  4. Als u een draadloze verbinding heeft, zorgt u er dan voor dat u zo dicht mogelijk bij het modem of de router bent voor het beste resultaat.

Werkzaam voor elke provider

De speedtest is werkzaam voor elke internet provider. En daarin niet onbelangrijk, het resultaat is onafhankelijk.