Wat is een powerbank?

Tegenwoordig zitten we overal op onze smartphone. We kunnen niet meer zonder. Als je onderweg bent en je ziet dat je een lege batterij hebt. Dan wil je zo snel mogelijk je smartphone opladen, zodat je bereikbaar blijft. Hiervoor is een powerbank de perfecte oplossing.

 

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij. Hiermee kan je veel apparaten opladen, zoals je smartphone, koptelefoon of speaker.

Als je een powerbank koopt, houdt dan rekening met het mAh-getal. Het mAh geeft weer hoe snel een powerbank kan opladen. Hoe hoger Het mAh-getal, hoe sneller het opladen gaat.

 

Hoe werkt een powerbank?

De powerbank zelf wordt met een micro-USB kabel geleverd. Hiermee kan je de powerbank opladen en het apparaat dat daarmee opgeladen moet worden. Maar hoe laad je een powerbank op? Stop daarvoor de USB-kabel in de USB-poort. Vervolgens doe je de adapter in het stopcontact.

Op de powerbank zitten LED lampjes. De LED verlichting geeft weer hoe vol de batterij is van de powerbank. Als de powerbank bijna leeg is, zullen de lampjes uit zijn.

Met de powerbank kun je elk apparaat opladen, zolang de oplaadkabel aan de achterkant een USB-poort heeft. Het maakt niet uit wat er aan de andere zijde zit, waardoor het zelfs mogelijk is om telefoons op te laden die een USB-C-poort hebben.

Als je een powerbank koopt, dan wil je natuurlijk een powerbank die het beste bij jouw past. Neem daarom een kijkje op de Bestetester.nl. Hierin staat de beste powerbank van 2023 weergegeven.

 

De voor- en nadelen van een powerbank

Waarom zou een powerbank de moeite waard zijn? Hiervoor hebben wij de voor- en nadelen van de powerbank op een rijtje gezet:

  • Voordelen
    • De meeste powerbanks zijn compact, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen.
    • Je kan elk apparaat ermee opladen.
  • Nadelen
    • Je hebt losse kabels nodig om apparaten ermee op te laden.

 

Veelgestelde vragen

Is een powerbank goed voor je telefoon?

Een goede powerbank voor de telefoon heeft niet een te groot formaat, maar wel voldoende capaciteit. Met een 10.000 mAh powerbank kan je de telefoon snel opladen. Dit is een kleine powerbank die makkelijk in je broekzak past.

 

Is een powerbank van de Action goed?

De Action verkoopt betaalbare powerbanks, maar deze zijn niet echt geschikt om een laptop mee op te laden vanwege het lage mAh-getal. Om je telefoon op te laden heb je echter wel een powerbank nodig met minstens 10.000 mAh.

 

Wat is de beste powerbank van 2023?

Volgens Wifiwijs, is de ‘Anker PowerCore 20.100 mAh’ de beste powerbank. Als je liever een betaalbare powerbank wilt, dan is de ‘Xiamoi Powerbank Pro 10.000 mAh’ het best geschikt. Ben je juist op zoek naar een powerbank met twee USB-poorten? Kies dan voor de ‘Aukey 20.000 mAh’ powerbank. Wil je een powerbank gebruiken om je laptop mee op te laden? Dan moet je gaan voor een enorme capaciteit. De ‘RAVPower Powerbank RP-PB064 32.000 mAh’ is de beste optie hiervoor.

 

Wat is een goede en goedkope powerbank?

Volgens Wifiwijs, is de ‘Anker PowerCore 20.100 mAh’ de beste powerbank. Hiermee kan je meerdere malen je telefoon of tablets mee opladen. Het is vooral geschikt voor reizigers en dagelijks gebruik.

Deze powerbank beschikt over een PowerIQ. Hiermee scant die jouw apparaat en weet die precies hoe die snel en efficiënt kan opladen. Het heeft dus niet een quick charge technologie.