Internet contractovername: hoe werkt het?

Ga je scheiden en wil je het oude abonnement behouden? Of wil je het internet contract van een overledene overnemen? Dan moet je een contractovername uitvoeren. In dit artikel vertellen we hoe een Budget Alles-in-1, Caiway, Delta, Online.nl, T-Mobile, Tele2, Youfone, Ziggo en KPN contractovername werkt.

 

Internet contractovername aanvragen

Bij een contractovername krijgt het abonnement een nieuwe eigenaar. Dit kan een ander persoon of bedrijf zijn.

Wordt het contract met een ander tariefplan overgenomen? Dan vervallen kortingen. Als het contract geheel overgenomen wordt, dan worden de kortingen behouden.

Het overzetten naar een nieuwe eigenaar gaat vrij gemakkelijk. Bij de meeste providers moet je hiervoor een formulier aanvragen. We leggen hieronder kort uit hoe dit per provider gaat:

  • Budget Alles-in-1: Neem contact op met de klantenservice (020 – 20 55 555).
  • Caiway en Delta: Hierbij kan je de contractovername helemaal zelf regelen, zolang de modem of smartcard op hetzelfde adres blijft staan. Ga hiervoor naar de website van de provider en download de contractovername formulier. Vul de gegevens in en verstuur het formulier per e-mail terug.
  • Online.nl: Bij Online.nl vind je de contractovername formulier. Daarin vul je de gegevens van de huidige contractant en de nieuwe contractant. Ook moet je hierbij een Nederlandse legitimatie mee versturen. Het indienen kan via de mail of post.
  • T-Mobile en Tele2: Op de website van T-Mobile en Tele2 kan je een online formulier invullen. T-Mobile vraagt om verschillende documenten up te loaden. Om de contractovername goed te laten verlopen, vragen om het mobiele telefoonnummer van de nieuwe contractant. Ter controle sturen ze een verificatiecode op naar de nieuwe contractant.
  • Youfone: Ook bij Youfone is een contractovername mogelijk. Hiervoor moet je de volgende documenten opsturen: kopie legitimatie, bankpas, akkoord voor de eventuele kosten, nieuwe contactgegevens en een verklaring tot contractovername. Al deze informatie verstuur je naar [email protected].
  • Ziggo: Bij Ziggo kan je de ‘Ziggo wijzigingsformulier’ downloaden. Dit kan worden uitgeprint of digitaal worden ingevuld. Daar staan twee velden ‘Uw gegevens’ (voor de huidige eigenaar) en ‘Ik wil mijn contract laten overnemen door’ (nieuwe eigenaar). Vervolgens voeg je een geldig legitimatiebewijs toe en verstuur je het op naar Ziggo.
  • KPN: KPN maakt gebruik van een digitale formulier. Volg de stappen en verstuur de ingevoerde gegevens op.

Een contract kan niet worden overgenomen als er betalingsachterstanden zijn. Daarnaast moet de nieuwe eigenaar in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Houd er rekening mee dat sommige provider geld vragen voor de contractovername.

 

Nieuw abonnement aanvragen

Zie je een contractovername liever af? Of is de andere partij het er niet mee eens? Dan zou je een nieuwe abonnement moeten aanvragen. Om het beste internet abonnement te vinden, kan je het beste gebruik maken van een online vergelijkingstool.

 

Veelgestelde vragen

Wat is Contractovername?

Bij een contractovername wordt de eigenaar van het abonnement veranderd. Dit kan een ander persoon zijn of een nieuw bedrijf. Bij sommige providers moet je een extra bijdrage betalen om de contractovername in zijn werking te zetten.

 

Hoe lang duurt een Contractovername?

Hoe lang de contractovername duurt is verschillend per provider. Meestal ontvang je een bevestiging per e-mail, waarin staat wanneer het contract overgenomen is.

 

Wat kost KPN Contractovername?

Sommige providers vragen een extra bijdrage als je een contract wilt overzetten. Bij KPN wordt een contract kosteloos overgezet. Het enige wat je moet doen is de aanvraag indienen.

 

Kun je een abonnement overzetten?

Het is mogelijk om je abonnement over te zetten naar een andere eigenaar. Dit doe je via een contractovername. Elke provider heeft zijn eigen manier. In het artikel Internet contractovername: hoe werkt het?leggen we uit hoe dit voor de providers: Budget Alles-in-1, Caiway, Delta, Online.nl, T-Mobile, Tele2, Youfone, Ziggo en KPN werkt.