Hoe krijg je Disney Plus op tv?

Tegenwoordig is het gelukkig erg eenvoudig om naar Disney+ te kijken op je tv. Zo kan iedereen die een abonnement heeft genieten van de beste films en series bij jou thuis op de bank.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe jij Disney Plus op de tv kan kijken via een smart-tv, Chromecast, Apple-tv, Mediabox, zonder smart-tv met je laptop en HDMI kabel, via je mobiele apparaat of via je gameconsole.

 

Wat is Disney plus?

Disney+ heeft voor iedereen wel kijkvoer. Met eindeloos entertainment van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic is er altijd iets leuks om te kijken. In het artikel Alle streamingdiensten in Nederland vertellen we je meer over welke andere aanbieders er nog meer zijn.

 

Disney plus kijken op je smart-tv

Als je al een abonnement op Disney+ hebt, ben je nog maar enkele stappen verwijderd van het streamen van de nieuwste releases van films en series op je televisie.

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken, is om de app van de streamingdienst Disney op je smart-tv te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app beschikbaar is voor jouw televisie. De app is inmiddels beschikbaar voor alle Samsung smart-tv’s.

De app op tv voor Samsung smart-tv’s is te downloaden via de Samsung Smart Hub. Mocht je televisie in de app store voor Nederland nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere opties om naar Disney plus op de tv te kijken:

 • Disney plus koppelen aan tv via Apple-tv
 • Disney plus streamen via Chromecast
 • Kijk via je gameconsole
 • Disney plus kijken op tv via mediabox

 

Disney plus casten naar tv met Apple-tv

Stel je voor je wilt graag naar Star Wars kijken en je hebt de Disney+ app niet op je smart-tv staan? Ga dan naar de appstore op je Apple-tv en selecteer de Disney Plus app. Zodra de applicatie geïnstalleerd is kan je inloggen met je gegevens die bekend zijn bij Disney+, zoals je e-mailadres of gebruikersnaam. Veel kijkplezier!

Problemen met het kijken?

Lukt het nog steeds niet om te streamen? Probeer deze tips voor het oplossen van problemen:

 • Controleer of je device met je tv is verbonden.
 • Controleer of het iOS-apparaat met de app en de Apple-tv met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden.

 

Disney plus naar tv casten met Chromecast

Ook kun je al je favoriete Marvel helden bekijken met Disney+ via je Google Chromecast. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een televisie met een HDMI-poort, een abonnement en een Chromecast.

Als je een HDMI-poort in je televisie hebt, dan kun je de Chromecast hierop aansluiten. Vervolgens kun je via de app in de telefoon het ‘Chromecast’-icoontje selecteren voor je de film of serie aanzet. Zorg er wel voor dat je met je telefoon op hetzelfde WiFi netwerk zit. Op die manier kun je Disney plus streamen van je telefoon naar de tv.

Naast casten met de Chromecast kun je ook altijd Disney + streamen naar een smart-tv via bijvoorbeeld Apple Airplay. Volg daarvoor deze stappen:

 1. Open de Disney plus app
 2. Tik op de content die je wilt kijken
 3. Tik op Afspelen
 4. Tik op het Displaypictogram bovenaan het scherm
 5. Kies de smart-tv die je wilt gebruiken

Zo kun je Disney+ afspelen op de tv!

 

Kijk Disney+ op tv met je Xbox of Playstation

Disney+ is te downloaden op de volgende consoles:

 • Playstation 4
 • Playstation 5
 • Xbox Series X
 • Xbox Series S
 • Xbox One

Er zit wel een nadeel aan het kijken via een console, je moet namelijk de console en je televisie tegelijkertijd aan hebben staan. Je gebruikt de controller als afstandsbediening, zo kun je scrollen door de films en series.

 

Disney plus Ziggo

Kijk naar eindeloos entertainment op je televisie met Disney plus op tv van Ziggo. Het hele aanbod van Disney+ met onder andere National Geographic, Star Wars en Marvel.

Hoe kijk je Disney plus op Ziggo? Je hebt een Mediabox of een Mediabox Next van Ziggo nodig. De Ziggo Mediabox zorgt ervoor dat jij tv kunt kijken. Dit Ziggo-kastje is jouw digitale tv-ontvanger en zorgt ervoor dat jij tv-zenders ontvangt en dat je deze kunt bekijken. Hiermee kan je ook Disney plus downloaden op je tv.

Met de Mediabox Next kun jij hetzelfde als hierboven beschreven staat, het enige verschil is dat je de afstandsbediening die hier bij hoort met je stem kan besturen! Heb je zin om lekker films te kijken? Vraag aan je afstandsbediening “Open Disney” en geniet.

Ziggo beschikt ook over een Disney plus zender. Disney plus is te vinden op kanaal 155.

 

Disney kijken op tv met HDMI

Stel je bent niet in het bezit van al het bovenstaande, niet getreurd! Ook jij kan Disney plus op de tv kijken als je in het bezit bent van een HDMI kabel en een abonnement. Plug de kabel in je laptop of tablet en koppel hem aan de TV, dit kan aan de achterzijde van de televisie. Kies je favoriete films of series en ga er goed voor zitten!

 

Hoe kom ik aan Disney+?

Heb je nog geen Disney+? Maar wil je ook graag Disney plus kijken op je smart-tv? Dan kan je via de website een abonnement afsluiten. Er zijn verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen. Disney Plus kost 9,99 euro per maand. Er is een manier waarop je ‘korting’ kan krijgen op je abonnement. Als je een jaar abonnement neemt dan betaal je per jaar 99,90 euro, wat ongeveer 8,33 euro per maand is.

Wanneer je Disney Plus goedkoper wilt kijken, kun je overwegen om een jaarabonnement te nemen. Ook kan je Disney+ bij je Ziggo abonnementen toevoegen, je betaalt dezelfde prijs maar de rekening wordt betaald via je abonnementen die bij Ziggo lopen. Dit geldt ook voor andere providers zoals KPN en XS4ALL.

Een andere optie is om je abonnement te delen met bijvoorbeeld vrienden of familie. Met een Disney+ abonnement kan je maar liefst op 4 schermen tegelijkertijd genieten van je favoriete films en series! Ook is het mogelijk om je account te delen met 7 andere mensen omdat je in totaal 7 profielen kan aanmaken op 1 account.

 

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Hoe download je Disney Plus op je laptop?

Disney Plus is te gebruiken op tablets en laptops die Windows 10 en 11 ondersteunen. Disney is te downloaden via de Microsoft Store.

 

Kun je ook Disney Channel streamen naar tv?

De series die te zien waren op Disney Channel zijn te zien via Disney plus en kan je streamen naar je tv.

 

Disney plus streamen lukt niet?

Je Disney Plus wilt niet streamen, probeer de volgende dingen:

 • Start je mobiele apparaat of computer opnieuw op.
 • Controleer je internet om er zeker van te zijn dat je verbonden bent.
 • Werk alle belangrijke stuurprogramma’s bij, zoals chipset-, geluids-, video- of netwerk drivers.