Je heb een idee voor een bedrijf of je heb al een bedrijf. Daar hoort natuurlijk een website bij. Voor je begint met een idee uit te werken is het handig om na te gaan wat je allemaal nodig heb om een website op te starten. Denk aan je domeinnaam, webhosting en uiteindelijk je website zelf.

Domeinnaam

Als eerste heb je een domeinnaam nodig. Leg dit het liefst zo snel mogelijk vast. Hierdoor heb je minder kans dat iemand jouw domeinnaam voor is en dus geen recht meer heb om deze naam te gebruiken voor je website. Een domeinnaam is namelijk de URL, oftewel je naam van je website. Mensen die jouw website zullen bezoeken zullen deze naam intikken en ook zien. Het is dus ook belanghrijk dat mensen jouw domeinnaam gemakkelijk kunnen onthouden. Het moet mensen aanspreken, zorg dat het niet te lang is, het leesbaar is, makkelijk uit te spreken is en gebruik geen bijzondere tekens wat het moeilijk maakt om het te lezen. Het allerbelangrijkste is om je bedrijfsnaam er in te verwerken. Hierdoor zal de website ook makkelijk vindbaar zijn voor zoekmachines, zoals Google.

Webhosting

Naast je domeinnaam heb je ook webhosting nodig. Met een hostingpakket huur je eigenlijk een stukje opslag en geheugen die verbonden is het met het internet. Met webhosting zorg je ervoor dat je website dag en nacht bereikbaar is voor bezoekers. Tevens zorgt het ervoor dat het back-ups maakt van je website en goed beveiligd is.

De website

Nu je een bijpassende domeinnaam heb en een hostingpakket waar je website op zal draaien. Is het tijd om je website te maken. Je kan dit zelf doen of laten doen door een websitebouwer. Vaak kan je bij het bedrijf waar je domeinnaam en hostingpakket loopt, gebruik maken van hun eigen websitemaker. Hiermee kan je eenvoudig zelf je website bouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *